Kalandsziget Tiszafüred, vízi kalandok, Tisza-tavi Ökocentrum, Kirándulás a Tiszavirág Ártéri Sétaúton, lovaglás a vadregényes Tisza-tó partján és számtalan más programlehetőség várja Vendégeinket!

• Kalandsziget Tiszafüred: A Kalandszigeten található játékok mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtanak. A 15 m magas mászótorony és kilátó, a 140 akadályból álló kalandpálya rendszer, az Óriás csúszópályák, a vízi játékok gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt kínál izgalmas és vidám perceket. A Kalandsziget 18 hektáros területén palló úton közlekedhetünk a sziget csodálatos élővilágát megfigyelve.

• Tisza-tavi Ökocentrum: A Tisza-tavi Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, valamint háromdimenziós vetítőterme. Szabadidőparkja állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába. Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tavi Vízi Sétánnyal, egyben kiinduló pontja a GPS navigációval támogatott vízi túráknak és hajókirándulásoknak.

• Kirándulás a Tiszavirág Ártéri Sétaúton és Örvényi Pákász Tanösvényen(egész évben): Az 1500 méter hosszú tanösvény a tiszavirág (kérész) életét, fejlődési fázisait és a Tisza-tó élővilágát mutatja be. Madármegfigyelő tornyai és az ártéri erdő télen és nyáron is számos kalandot tartogat a természetet kedvelő, gyalogtúrát teljesíteni kívánó vendégeink számára. Hangulatos természetjárásunk alkalmával nemcsak a nádasban, gyékényesben kalandozhatunk, de megtekinthetjük a Tisza-tó szépséges madarait is.

• Sportolási, aktív kikapcsolódási lehetőségek (időjárás függő programok): csónakkal, motorcsónakkal, kenuval, sétahajóval, vízi „banán” és „fánk”, kerékpár túrák, lovas túrák, tereplovaglás, sétakocsikázás.

• Sárkányhajózás (májustól-októberig): Az egyik legbiztonságosabb és leggyorsabban elsajátítható vízi sport. Hajónként általában 10 fő evezős foglalhat helyet, akik a kormányos irányításával a dobos adta ütemre hajtják előre a hajót.

• Sétakocsikázás: Romantikus kocsikázás gyönyörű lovakkal, alkalomhoz illően díszített hintóval felejthetetlen élményt, kellemes kikapcsolódást nyújt. Fedezze fel a tiszai táj felejthetetlen természeti adottságait!

• Sarudi vízi élménypark: Az országban egyedülálló, első vízre épült játszótere izgalmas játékokkal várja a vendégeket: úszó szőnyegek, billenő lapok, egyensúlyozó hengerek, trambulinok, mászókák, csúszdák, katapult hinta és különböző egyedi „társasjátékok”.

• Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész nyitott műhelye: Az érdeklődők megismerhetik a szakma fortélyait, a bátrabbak próbára is tehetik tehetségüket. Családi és csoportos foglalkozásra is van lehetőség, előzetes egyeztetéssel. Vásárlási lehetőség!

• Bőrműves alkotóház: A bőrműves alkotóházban mesterség bemutatók, kézműves foglalkozások részvételén át nyílik lehetőség a szakma mesterfogásainak elsajátítására.

• Kiss Pál Múzeum: A Tisza-tavi régió egyetlen nagymúltú múzeumi intézménye, amelynek napjainkban a klasszicista stílusú műemléképület, a Lipcsey-kúria ad otthont.

• Városnézés Egerben idegenvezetővel: Gyalogos séta a barokk belvárosban, amit feltétlenül látni kell Egerben.
A püspököknek köszönhetően kialakult a barokk belváros. A város 1804-től érseki székhely. Kossuth Lajos utca, Nagypréposti Palota, Megyeháza, Fazola Kapuk, Buttler ház (Mikszáth Kálmán: Különös házasságának „helyszíne”), Gárdonyi Géza sírkert, Romkert (külön belépővel a Panoptikum, amelyben a viasz figurák az Egri Csillagok filmből láthatók és bemutatja a török szultánt és harcosait! Ennek az időszaknak a legsajátosabb emléke a ma is látható minaret), séta a vártövében (Dobó utca – Kávészünet a Senátor-házban, gyereknek „Béka-desszert” ), Dobó tér látnivalói és a Minorita templom, Szent János utca, Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Emlékhely (a 10 Oscar-díjat nyert mester, Guinness rekorder kiállítása).

• Városnézés Debrecenben idegenvezetővel: Rövid várostörténeti ismertető után séta a belvárosban. Kossuth tér, Református Nagytemplom, Emlékkert, Református Kollégium, MODEM, Déri tér, Hatvan utca, Piac utca, Régi Városháza, Református kistemplom, Kossuth tér, Csokonai Színház megtekintése.
Fakultatív programlehetőség: Református Kollégium Múzeuma, Déri Múzeum, Nagyerdei Kultúrpark, Zsuzsi vasútvonal

A FAKULTATÍV PROGRAMOKRA ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES.

AJÁNLATAINK:

GYORS AJÁNLATRA VAN SZÜKSÉGE?

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, és kollégánk 1 órán belül elküldi az Önnek legkedvezőbb ajánlatunkat!

Ne foglaljon máshol, nálunk találja a legjobb árakat!

LEFOGLALNÁ SZOBÁJÁT?